KauneusKaverikirja
Peilikaapilla: Erika Vikman
Kaverikirja
3.7.2023 | Lukuaika 4min

Peilikaapilla: Erika Vikman

Peilikaapilla on Timman uusi juttusarja, jossa tutustutaan kiehtoviin henkilöihin ja selvitetään kysymys kerrallaan, mikä on kenenkin suhde omaan aikaan sekä kauneuteen ja hyvinvointiin. Ensimmäisenä kysymyksiimme peilikaapilla vastasi Erika Vikman.
✍️ Jenna Timmasta
Peilikaapilla: Erika Vikman
Peilikaapilla: Erika Vikman
Timma logoTimma logo
Festarilavojen kiistaton diskokuningatar Erika Vikman toteuttaa ominta itseään anteeksipyytelemättömästi.
Hyvyyden ja itsensä hyväksymisen puolesta liputtava artisti kannustaa ennen kaikkea valjastamaan personaalliset ominaisuudet vahvuuksiksi. Uskomalla itseesi olet menestyksekkäällä matkalla kohti sisäisen tähtesi vapauttamista! ✨
Timma tekee työtä oman ajan puolesta. Mitä oma aika merkitsee sinulle? 
– Arjen askareiden ja keikkailun keskellä oma aika on harvinaista herkkua. Välillä unohtaa, kuinka tärkeää olisi raivata kalenteriin myös omaa aikaa. Sellaista, joka rentouttaa ja saa ajatukset muualle työasioista. Sitten kun sitä joskus harvoin saa, ajattelee, että ”wau, elämä voi olla tämmöistäkin!”
Miten järjestät aikaa itsellesi ja mitä teet omalla ajallasi kaikista mieluiten? 
– Pitää ottaa kalenteri käteen ja vain kylmästi päättää, että tuolloin en ole saatavilla ja teen jotain itseäni varten. 
Jos minulla on mahdollisuus, menen pelaamaan tennistä, yritän uppoutua johonkin elokuvaan, menen metsään koirani kanssa tai käyn hoitamassa itseäni jossain kauneushoidon palvelussa. Se toki liittyy vahvasti myös artistiminäni ylläpitämiseen.
Missä tilanteissa koet, että Timma palvelee sinua kaikista parhaiten? 
– Jos tarvitsen spontaanisti tai nopealla aikataululla jonkin palvelun, liittyen vaikka kynsiin tai sokerointiin, niin Timmasta on helppo löytää nopeastikin aika.
Mitkä ovat top 3 kauneushoitoa, joita käytät eniten?
– Kampaaja, sokerointi ja kynsien laitto.
Mikä on sellainen mahdollisesti erikoinenkin hoito tai palvelu, jota et ole vielä kokeillut, mutta joka on herättänyt kiinnostuksesi? 
– Hoidan kasvojeni ihoa pääsääntöisesti kotona, mutta tiedän että on olemassa vaikka mitä hoitoja kasvoille ja niitä haluaisin todella paljon kokeilla!
Kerro kauneusfilosofiastasi. Kuka on kauneusikonisi? Miksi?
– Viehätyn helposti persoonallisista yksityiskohdista ja siitä, että uskaltaa korostaa jotain erikoista piirrettään. 
Hyvä esimerkki on malli Sophia Hadjipanteli, joka on tunnettu unibrow-lookistaan. Hän on kaunotar, joka rokkaa yhdistyneitä kulmakarvojaan upealla tavalla! 
Mielestäni on myös ihanaa jos, joku ilmaisee itseään rohkealla meikki- tai hiustyylillä.
Viehätyn helposti persoonallisista yksityiskohdista ja siitä, että uskaltaa korostaa jotain erikoista piirrettään.
Mikä lookkisi on jakanut eniten mielipiteitä?
– Tuntuu, että kun yhdistetään näyttävä blondi tukka, vahva meikki, ja ihoa paljastava sekä feminiinisiä muotoja korostava asu, niin se vihastuttaa ja ihastuttaa aina. Varmaan viimeisin myrsky syntyi Emma Gaala -lookistani.
Löytyykö historiastasi joitakin tyyli- tai kauneusmokia? Mikä on ollut pahin?
– Kun aloittelin uraani 8 vuotta sitten, meikkaustaitoni olivat vaatimattomat. Myös monia asujani olen jälkeenpäin ihmetellyt. Mielestäni pahin tyylimoka on se, että yrittää miellyttää muita eikä toteuta sitä itseään, joka oikeasti haluaisi olla.
Mielestäni pahin tyylimoka on se, että yrittää miellyttää muita eikä toteuta sitä itseään, joka oikeasti haluaisi olla.
Paras koskaan kuulemasi  “salainen” kauneusniksi? Miten hyödynnät sitä omissa rutiineissasi?
– En ole koskaan jahdannut aktiivisesti ”kauneusniksejä”, mutta omia tapojani ovat esimerkiksi huulien ylirajaaminen ja se, että annan kulmakarvojeni kasvaa villinä ja vapaina. Kasvojen kosteutus on minulle myös elintärkeää, se on kaiken pohja!
Miten sinusta tuli se kaikkien tuntema Erika Vikman, joka tänä päivänä olet? 
– Varmaan niin, että olen anteeksipyytelemättömästi ollut se kuka olen, liputan hyvyyden ja itsensä hyväksymisen puolesta ja kanavoin sen ulos artistiminäni kautta. 
Olen anteeksipyytelemättömästi ollut se kuka olen, liputan hyvyyden ja itsensä hyväksymisen puolesta ja kanavoin sen ulos artistiminäni kautta.
Millä kolmella adjektiivilla kuvailisit lookkiasi?
– Rohkea, eroottisvivahteinen ja feminiininen.
Missä tilanteessa olet viimeksi ylittänyt rohkeutesi rajat?
– En koe esimerkiksi, että artistiminässäni olisi mitään erityisen rohkeaa. Enemmän koen, että rohkeuteni rajat paukkuvat arjessa, kun kohtaan itseni ihmisenä kaikkine tunteineni ja heikkouksineni.
Hiukset, meikki ja vaatteet näyttelevät luonnollisesti merkittävää osaa, kun Arki-Erikasta tehdään Artisti-Erika. Miten valmistaudut artistielämään psyykkisesti? 
– Elämäni on jatkuvaa tasapainottelua arkiminän ja artistiminän välillä. On tärkeää, että he ovat sisimmässään sama ihminen, mutta on myös tärkeää, että ne pystyy erottelemaan tarvittaessa.
Olen tehnyt paljon psyykkistä työtä, jotta pystyn vastaanottamaan artistielämän paineet ja samalla pitämään herkkyyteni. Kun laitan lavameikin, hiukset ja asun, menen superwoman-moodiin, jolloin mikään ei voi satuttaa minua ja olen valmis antamaan kaikkeni.
Mikä on sellainen “henkinen” loppusilaus ennen kuin hyppäät lavalle?
– Minulle esimerkiksi meikkaaminen ennen keikkaa on tosi meditatiivista puuhaa. Se on rentouttava siirtymäriitti, joka valmistaa minut lava-Erikaksi. Rakastan myös sitä tunnetta, kun vedän lavavaatteet päälleni hetkeä ennen keikkaa.
Loppuun haluaisimme vielä kysyä, mikä on oma vinkkisi noin upean itsevarmuuden ja asenteen saavuttamiseen?
– Uskon, että osittain jokin sisäsyntyinen hulluus, jota on tai ei ole. Tiedän myös millaista on pienentää itseään tai yrittää olla toisille kaikessa mieliksi. Silloin en voinut hyvin ja päätin, että nyt on aika olla se kuka oikeasti olen – oli vastaanotto mikä hyvänsä. Eli vinkkini on: luota siihen kuka olet ja jos uskallat, näytä se muillekkin. Se on oikeaa vapautta! ⭐️
Luota siihen kuka olet ja jos uskallat, näytä se muillekkin. Se on oikeaa vapautta!

Millainen Timma-käyttäjä olet, Erika?

Yleensä varaan ajan Timmasta Spontaanisti tunnin päähän – Harkiten kuukausi etukäteen
Aikaa varatessa, minulle on tärkeintä Hinta – Arvostelut – Sijainti – Seuraava vapaa aika
Timman kautta käyn useimmiten Tutuilla ammattilaisilla – Uusilla tuttavuuksilla
Palveluun liittyvien valintojen äärellä Kokeilen aina jotain uutta – Olen tyylilleni uskollinen
Varaa seuraava aika Timmasta ja vapauta sisäinen tähtesi juuri niin kuin sinulle sopii! Koodilla ERIKA10 saat 10 € alennuksen ensimmäisestä varauksestasi. Etu on voimassa Timman uusille käyttäjille ja käytettävissä 14.8.2023 asti.

Saattaisit pitää myös näistä: