HiuksetTimma Guide
7 hellivää hiusvinkkiä kesään
Timma Guide
17.7.2023 | Lukuaika 3min

7 hellivää hiusvinkkiä kesään

Kesällä moni meistä elää huolettomasti ja ottaa rennomman asenteen kaikkeen – myös hiuksiin. 😬 Miten pitää huolta omasta kruunustaan, kun sitä koettelevat niin UV-säteily kuin sotkunutturat ja hikoileva hiuspohjakin?
✍️ Jessica Timmasta
7 hellivää hiusvinkkiä kesään
7 hellivää hiusvinkkiä kesään
Timma logoTimma logo
Kuumina kesäpäivinä on helppo tukeutua päiväkausiksi sotkunutturaan ja siinä samalla esimerkiksi hiusharja jää vain kaukaiseksi muistoksi. Mökillä saatat pestä hiukset kerta toisensa jälkeen järvivedellä ja kuumuus, UV-säteily sekä vähäinen hoitaminen ovat elokuuhun mennessä tehneet hiuksista jo melko rapsakat.
Mutta ethän huoli! Kokosimme kesän kompastuskiviin 7 vinkkiä, joiden avulla voit välttyä rapeilta latvoilta tänä kesänä ja antaa hiustesi voida hyvin! ☀️

Suojaus on kaiken A ja O 👒

Kesähelteillä UV-säteilyn ollessa voimakasta on erityisen tärkeää suojata hiukset ja pää. Olet mahdollisesti huomannutkin, että auringon UV-säteily voi haalistaa vaatteita ja värejä? Sama tapahtuu hiuksillekin ja etenkin kirkkaat sävyt sekä pastellivärit kaipaavat suojaa aurinkoa vastaan.
Saatavillasi on paljon erilaisia UV-suojan sisältäviä hiustuotteita, mutta paras suoja on aina hattu tai huivi. Ne myös suojaavat hiuspohjaa palamiselta ja ehkäisevät auringonpistokselta. Huivi tai hattu voi olla myös trendikäs, kun sen yhdistää sopivaan asukokonaisuuteen!
Aurinkovoidetta kannattaa levittää myös jakaukseen suojaamaan hiuspohjaa palamiselta, oli päähinettä tai ei.

Stay hydrated 💦

Kesäkuumalla on tärkeää muistaa kosteutus, niin sisäisesti kuin ulkoisesti. Moni saattaa ajatella, että hiukset tarvitsevat kosteutta vain talvella ja siksi kosteutus unohtuu kesäksi kokonaan. Todellisuudessa hiukset saattavat kuivua paljonkin meriveden, auringon, kloorin ja saunomisen tuloksena. 
Ota kotona säännölliseen käyttöön kosteuttavat shampoo, hoitoaine ja hiusnaamio. Miltä kuulostaisi kampaamossa tehtävä hiushoito? Bonuksena saat ihanan hemmotteluhetken ja päähieronnan itsellesi! 💆🏽‍♀️🫧

Syväpuhdistus on eri puhdistus 🧴

Syväpuhdistava shampoo on hyvä pitää osana hiusrutiineja kesälläkin, sillä se poistaa tehokkaasti tuotejäämät ja tunkkaisen värin hiuksista. Jos uit kesäisin paljon ja peset hiukset järvi- tai merivedellä, on syväpuhdistavan shampoon käyttö erityisen tärkeää, jotta metallit saadaan hiuksesta pois. Hiuspohjan kuorinta voi olla myös tehokas apu. Kuorinnat sisältävät usein viilentäviä ja virkistäviä ainesosia ja kaupan päälle saat tuuheamman tukan!
Syväpuhdistavia tuotteita, hiuspohjan kuorintoja ja metallinpoistajia löytyy useilta eri merkeiltä kotikäyttöön. Kampaamoissa tehdään myös erillisenä palveluna metallinpoistoja.

Saisiko olla hoitavaa lisäväriä? 🎨

Suoraväripigmenttejä sisältävät sävyttävät shampoot ja hiusnaamiot ovat helppo tapa ylläpitää värjättyjä hiuksia. Ne tarttuvat parhaiten vaaleaan ja värjättyyn hiukseen, mutta niillä voi saada pientä sävymuutosta myös värjäämättömään hiukseen. Mitä tasaisempi pohja hiuksissasi on, sitä tasaisempi ja intensiivisempi väri on mahdollista saavuttaa. Naamiot tuovat lisäksi kaivattua lisäkosteutusta! 
Kokeile rohkeasti kesäksi jotain uutta sävyä sävyttävällä hiustuotteella. Väri pysyy hiuksissa yleensä noin muutaman pesun, joten ei hätää jos sävy ei olekaan mieluinen. Miltä kuulostaisi esimerkiksi herkullinen persikka tai huurteinen mansikka? 🍑🍓

Päästä muotoiluraudat kesälomalle 🌴

Emme halua rasittaa kesän kuivattamia hiuksia yhtään enempää, joten vieläkin kovemmille lämpötiloille hiukset altistavat muotoiluraudat, kihartimet ja föönit voi hyvillä mielin siirtää kesälaitumille. Kun on jo valmiiksi kuuma olla, ei tee mieli hikoilla lisää kuuman raudan vieressä – sitä paitsi, kesäkuumalla hiukset kuivuvat kuin itsestään!
Kiharoita voi tehdä käytännössä millä tahansa: leteillä, patukoilla, nutturoilla ja folioilla. Oletko kokeillut erilaisia TikTokista ponnistaneita heatless-trendejä? Somekansa on jo pitkään luonut kiharakampauksensa esimerkiksi sukkia ja kylpytakinnauhoja hyödyntäen.
Uusimpana ilmiönä on nähty heatless overnight blowout, joka syntyy jakamalla hiukset kahteen osioon ja käärimällä kumpikin osio rautalangallisilla hiuspatukoilla täytettyjen sukkien ympärille. Look valmistuu yön aikana (viritelmän kanssa on hämmästyttävän mukava nukkua!) ja säästää aikaa aamulla!

Luovuus kukkii kampauksissa 🌸

Kuumana kesäpäivänä hiukset vetää kaikista mieluiten kiinni, jotta ne eivät roiku hikisinä otsalla tai liimaudu niskaa vasten. Kokeile erilaisia kampauksia; esimerkiksi huiveilla, pannoilla, pinneillä ja donitseilla saa luotua käytännöllisiä ja trendikkäitä lookkeja. 
Vältä pitämästä ponnaria aina samassa kohtaa, sillä se alkaa pikkuhiljaa vaurioittamaan hiuksia ja saattaa pahimmassa tapauksessa katkoa niitä. Kokeile vaihdella ponnarin paikkaa ja pidä välillä lettiä. Pehmeät, samettiset donitsit sekä huivit ovat myös hellävaraisempi vaihtoehto perinteisille ponnareille.

Kuivashampoo on kesälomailijan paras ystävä 🩷

Jos hiuksia ei ehdi pestä, kuivashampoo pelastaa. Kuivashampoo imee hiuksista enimmän hien, rasvan ja epätoivotut tuoksut sekä saa hiukset näyttämään raikkaammilta. Se on täydellinen kumppani myös reissuille, mökille ja festareille, jos juoksevaa vettä ei ole saatavilla. 
Suihkauta kuivashampoota jo illalla hiuksiin ennen nukkumaanmenoa jakaus jakaukselta. Aamulla hiukset ovat raikkaat ja vastapestyn näköiset!
Näillä vinkeillä kesäloma on hiuksille hintsun verran armollisempi! Muistathan myös, että löydät vastauksen hiuspulmiisi Timmasta kesälläkin. Pikakampaukset, hellimishoidot ja isommat työt ovat vain muutaman painalluksen päässä. 💇

Saattaisit pitää myös näistä: