HiuksetTimma Guide
Tuo parhaat piirteesi esiin näillä hiustyyleillä
Timma Guide
17.7.2023 | Lukuaika 3min

Tuo parhaat piirteesi esiin näillä hiustyyleillä

Oletko koskaan kiinnittänyt huomiota siihen, minkä muotoiset kasvosi ovat? 🧑‍🦲 Ensikuulemalta tieto voi vaikuttaa turhanpäiväiseltä, mutta tuskin arvaatkaan kuinka suuri merkitys sillä on!
✍️ Jenna Timmasta
Tuo parhaat piirteesi esiin näillä hiustyyleillä
Tuo parhaat piirteesi esiin näillä hiustyyleillä
Timma logoTimma logo
Kampaaja-aika koittaa ja istahdat tuoliin hyppysissäsi muutama referenssikuva suurimmasta hiusidolistasi. Rentouttavan parituntisen jälkeen lopputulos ei näytäkään samanlaiselta kuin kampaajalle esittelemissäsi kuvissa – vaikka kampaaja on tehnyt työtä käskettyä ja leikkauksen tismalleen toiveidesi mukaisesti. Avainsana tässä tapauksessa on kasvojen muoto, jolla voi olla hämmästyttävänkin suuri vaikutus lopputulokseen. 
Jokaiset kasvot ovat aina uniikit ja samoissa kasvoissa voi yhdistyä useampikin muoto, mutta tarkempi käsitys omista kasvonpiirteistä saattaa helpottaa kampaamokäyntien lisäksi myös esimerkiksi meikkaamista ja silmälasien tai aurinkolasien valintaa. 

Näin selvität kasvojesi muodon

Pääasiallisia muotoja on kahdeksan: sydän, timantti, pyöreä, ovaali, neliö, suorakulmio, ylösalainen kolmio ja pitkä.
Helpoimmillaan kasvojen muoto selviää erillisen mobiilisovelluksen tai esimerkiksi tarkoitusta varten tehtyjen somefilttereiden avulla. Voit myös tutkailla kasvojasi peilistä ja tarkastella niiden mittasuhteita sellaisenaan. Jo kasvojen pituus ja leveys antavat osviittaa, mutta kiinnitä huomiota myös seuraavaksi muodottain listaamiimme ominaisuuksiin.
💜 Suosi näitä 😬 Etene harkiten 💡 Kasvobestikset, joista inspiroitua

Sydän ('heart') ❤️

Sydämen muotoisissa kasvoissa leuka on pieni ja kapea, otsa leveä ja poskipäät korkeat. Jos hiusrajasi kaartuu niin sanotuksi leskenhuipuksi (eng. widow’s peak), ovat kasvosi mitä todennäköisimmin sydämenmuotoiset. 
💜 Pitkä polkka, pitkät otsahiukset (erityisesti verho-sellaiset!), pehmeä kerrostus 😬 Lyhyet otsahiukset sekä leikkaukset, jotka lisäävät volyymia päälaelle 💡 Florence Pugh, Reese Witherspoon, Sarah Hyland & Harry Styles.

Timantti ('diamond') 💎

Timantinmuotoisia kasvoja tarkasteltaessa mieleen piirtyy korttipakastakin tuttu ruutu-kuvio: otsa kapenee ylöspäin, leuka on terävä ja kasvojen levein kohta on keskellä kasvoja, suurin piirtein poskipäiden kohdalla.
💜 Mikä tahansa laineikas, pitkät kerrokset ja otsis, pitkä mitta 😬 Keskijakaus, raskas pyöristetty otsis, lyhyt otsis (eng. baby bangs) 💡 Serena Williams, Jennifer Lopez, Johnny Depp & Megan Fox.

Pyöreä ('round') 🪩

Pyöreissä kasvoissa ei ole jyrkkiä kulmia tai linjoja ja ne voivat olla hyvinkin symmetriset. Ne eivät ole selkeästi pituuttaan leveämmät tai toisinpäin ja sekä hiusraja että leukalinja pyöristyvät kauniin tasaisesti. 
💜 Pitkät ja kerrostetut mallit, lyhyt shaggy, pitkä polkka, verho-otsis, pixie cut 😬 Tasamittainen polkka tai liiaksi kerrostetut hiukset  💡 Selena Gomez, Chrissy Teigen, Ginnifer Goodwin & Dakota Johnson.

Ovaali ('oval') 🍋

Ovaalinmuotoiset kasvot ovat pyöreäpiirteiset ja hyvin tasapainoiset, mutta hieman leveyttään pidemmät. Ovaaleissa kasvoissa leuka on otsaa kapeampi ja usein myös pidempi. 
💜 Polkka, palmikko tai mitä tahansa siltä väliltä, se todennäköisesti sopii ovaalinmuotoisiin kasvoihin!  😬 Harkinnanvaraisia hiusmalleja ei yksinkertaisesti ole. Go live your best hair dream! 💕 💡 Bella Hadid, Kate Middleton, Billie Eilish & Blake Lively.

Neliö ('square') 🎁

Neliönmuotoisissa kasvoissa ei ole merkittäviä kurveja tai juurikaan pyöreyttä, vaan kasvojen sivut ovat melko suoralinjaiset. Pituus ja leveys ovat keskenään samalla viivalla – usein leukaperät, poskipäät ja otsa ovat edestä päin katsottuna samassa linjassa. Myös leukalinja on neliökasvoisella usein hyvin terävä.  
💜 Kerrostettu, pitkä tai epäsymmetrinen polkka, sivuotsis, anything shaggy! 😬 Tylppä ja tasainen polkka, keskijakaus 💡 Zendaya, Paris Hilton, Olivia Wilde, Pedro Pascal & Margot Robbie.

Suorakulmio ('rectangular') 📱

Kuulostiko neliönmuotoisten kasvojen kuvaus tutulta ja peilistä takaisin katsovat varsin teräväpiirteiset, mutta kuitenkin leveyttään pidemmät kasvot? Silloin voidaan puhua suorakulmion muotoisista kasvoista. 
💜 Epäsymmetrisyys ja rikotut mallit, pitkä otsatukka 😬 Tasaiset ja suorat linjat vailla volyymia   💡 Alexa Chung, Gisele Bündchen, Anne Hathaway & Regé-Jean Page.

Pitkä ('oblong') 🩰

Jos ovaalinmuotoisten kasvojen mittasuhteet kuulostavat oikeansuuntaisilta, mutta kasvoissasi ei ole samalla tavalla pyöreyttä, saattaa sinulla hyvinkin olla pitkänmalliset kasvot. Niissä pituutta on selkeästi leveyttä enemmän.
💜 Verho-otsis, leukamittainen polkka, pitkä ja kerrostettu, keskijakaus 😬 Pitkät ja muodottomat hiusmallit 💡 Kelly Rowland, Sandra Oh, Leona Lewis & Liv Tyler.

Ylösalainen kolmio ('inverted triangle') 📐

Ylösalaisen kolmion muotoisissa kasvoissa on paljon yhtäläisyyksiä sydämen- ja timantinmuotoisten kasvojen kanssa, mutta kapean ja terävän leuan sekä erottuvien poskipäiden kaverina on leveä otsa. Yleisilme ei ole yhtä pehmeäilnjainen kuin sydämenmuotoisissa kasvoissa. 
💜 Erilaiset polkkamallit, kerrostukset ja keskijakaus 😬 Tasapitkä ja paksu tai pyöristetty otsatukka 💡 Jenna Ortega, Austin Butler, Timothée Chalamet & Olivia Rodrigo.
🍐 Kolmionmuotoiset kasvot voivat olla myös “oikein päin”, jolloin kasvoissa on päärynämäistä muotokieltä – leukaperät ovat jykevät ja otsa kapea. Suosittelemme tällöin tutustumaan otsahiusten kiehtovaan maailmaan, sillä käytännössä millainen tahansa otsis imartelee kasvojesi muotoa!
Katsoivat peilistä minkä muotoiset kasvot tahansa, ammattitaitoinen parturi-kampaaja saa niistä varmasti parhaat puolet esiin toiveitasi unohtamatta! Lähialueesi hiusvelhot löydät Timmasta.

Saattaisit pitää myös näistä: