HyvinvointiTimma Guide
3 hoitoa, joiden avulla selkäsi iho hehkuu
Timma Guide
8.3.2023 | Lukuaika 2min

3 hoitoa, joiden avulla selkäsi iho hehkuu

Kesän lähestyessä ja vaatetuksen keventyessä on varsin tavallista kiinnittää tavallista enemmän huomiota esimerkiksi säärien tai dekolteen ihoon. Mutta milloin viimeksi hemmottelit selkäsi ihoa?
✍️ Jenna Timmasta
3 hoitoa, joiden avulla selkäsi iho hehkuu
3 hoitoa, joiden avulla selkäsi iho hehkuu
Timma logoTimma logo
Meillä on selässämme varsin laaja, mutta silti kovin usein laiminlyöty ihoalue ja ymmärtäähän sen; ihoalue, jota ei nää tai johon ei omin käsin yllä, on vaikea hoitaa. Selkä ja hartiat ovat harmillisen alttiita esimerkiksi hormonaalisista muutoksista ja hikoilusta aiheutuville epäpuhtauksille, jotka voivat olla paitsi ikävän näköisiä, myös todella kivuliaita.
Kaikeksi onneksi lihaksia ja rakenteita huoltavien palvelujen lisäksi Timmasta löytyy myös monenlaisia muita selän hyvinvointia edistäviä hoitoja! Tiesitkö, että monet kasvohoidoista tutut vaihtoehdot ovat saatavilla myös selälle?

Selän ihon mekaaninen puhdistus

Mekaaninen puhdistus on rujo, mutta tehokas keino hillitä ihon epäpuhtauksia. Tämä toimenpide on hyvä jättää ammattilaisen huoleksi, jotta säästyt esimerkiksi ihon tulehduksilta ja arpeutumiselta. Jos ihosi on herkkä ja/tai ohut, konsultoithan kosmetologiasi ennen ajan varaamista.
Mekaanisessa puhdistuksessa ihon huolellinen valmistelu koitokseen on kaiken A ja O. Etevän kosmetologin hellässä huomassa mustapäiden, finnien ja miliumien poisto sujuu kotikonsteja kivuttomammin, kun ihohuokoset on ensin avattu lempeän lämpimän höyryn avulla ja kuollut ihosolukko kuorittu pois. Satunnaisiin nipistyksen tunteisiin kannattaa silti aina varautua.
Kaikenlainen mekaaninen rasite saa ihon aina herkille. Tätä helpottaakseen kosmetologi viimeistelee puhdistuksen levittämällä ihollesi rauhoittavan naamion ja voiteen. 
Varaa aika selän ihon mekaaniseen puhdistukseen täällä.

Selän ihon ultraäänipuhdistus

Ihoa hellävaraisesti syväpuhdistava ja kuoriva ultraäänipuhdistus jättää ihon unelmapehmeäksi. Hoidossa selän iho puhdistetaan, kuoritaan ja käydään läpi epäpuhtaudet huokosista nostavalla ultraäänilaitteella. Koko kauneus viimeistellään ihoa rauhoittavalla voiteella tai naamiolla.
Ultraäänipuhdistus on saatavilla sellaisenaan, mutta tarpeen vaatiessa samassa yhteydessä ihon epäpuhtauksia voidaan poistaa myös mekaanisesti. 
Ultraäänipuhdistusta selän iholle tarjoavat liikkeet löydät täältä.

Selän sokerointi tai vahaus

Karvoitus on perin luonnollinen asia, jota meillä on mahdollisuus halutessamme muokata. Selkä ei suinkaan ole poikkeus!
Varaamalla ajan selän sokerointiin tai vahaukseen saat melkein kuin kaupantekijäisinä myös iholle kokonaisvaltaisemmin hyvää tekevän puhdistuksen. Karvanpoiston yhteydessä levitettävä vaha tai sokerointimassa vie nimittäin mukanaan myös kuolleen ja kuivuneen solukon ihon pinnalta. Sokerointia suosittelemme herkälle iholle, vahausta paksunahkaisemmalle.
Selän sokerointia lähialueellasi tarjoavat liikkeet on listattu täällä, vahauksia tarjoavat löydät tästä.
Näillä eväillä (ja tietysti asianmukaisilla suojakertoimilla) voit huoletta antaa selkäsi näkyä tulevana kesänä! Lisää koko kehon hyvinvointiin tähtääviä palveluja ja hoitoja löydät Timmasta.

Saattaisit pitää myös näistä: