HyvinvointiTimma Guide
Raskaushieronta rentouttaa odottavaa kehoa ja mieltä
Timma Guide
8.3.2023 | Lukuaika 2min

Raskaushieronta rentouttaa odottavaa kehoa ja mieltä

Aiheuttavatko raskaus, synnytys tai vauva-arki sinulle lihasjumeja tai muita kiputiloja, joihin kaipaisit erityistä kehonhuollollista apua? Odottaville ja synnyttäneille ihmisille varta vasten suunniteltu raskaushieronta on juuri sitä, mitä tässä tilanteessa tarvitset!
✍️ Jenna Timmasta
Raskaushieronta rentouttaa odottavaa kehoa ja mieltä
Raskaushieronta rentouttaa odottavaa kehoa ja mieltä
Timma logoTimma logo
Raskaus. Tuo käänteen tekevä, ihmeellinen ja silti niin luonnollinen tila, joka mullistaa miljoonien ihmisten elämän vuosittain. Odotusaika ja kaikki siihen liittyvä kahdesta viivasta vauva-arjen käänteisiin tuo kuitenkin mukanaan liudan erilaisia uusia tuntemuksia niin kehon kuin mielenkin kannettavaksi. Raskausajan hierontana tai äitiyshierontanakin tunnettu raskaushieronta on suunniteltu rentouttamaan lihaksia ja mieltä, kun odottavan kehon painopiste muuttuu ja esimerkiksi lantio, alaselkä ja niska-hartiaseutu ovat koetuksella. 

Kenelle raskaushieronta sopii?

Raskaushieronta tähtää odottavan tai vastikään synnyttäneen kehon kokonaisvaltaiseen rentoutukseen; fyysisten kiputilojen lisäksi se myös lievittää stressiä ja tarjoaa sinulle ansaitsemasi hengähdyshetken. 💕
Odotuksen aikana raskaushieronnasta löytyy apu esimerkiksi lihasjumeihin, turvotukseen ja liitoskipuihin. Osa raskaushierontaa tekevistä palveluntarjoajista tekee myös synnytyksen käynnistymiseen tähtäävää hierontaa, johon on mahdollista varata aika 38. raskausviikon jälkeen. 
Mutta entä jos imetys vetää niskat rullalle ja katkonaiset yöunet pinnan kireälle? Apu on löytyy silloinkin tutun raskaushierontaa tekevän hierojan käsistä, joka on koulutettu ottamaan työssään huomioon myös vastikään synnyttäneen kehosi tarpeet.

Mitä raskaushieronnassa tehdään?

Raskaushieronnassa makaat hierontapöydällä kyljelläsi. Noin puolivälissä pääset kääntämään kylkeä hierojasi avustuksella. Ekstramukavuutta tilanteeseen tuodaan tukemalla kehoasi ja sen asentoa tyynyillä.
Varatun ajan pituudesta riippuen hieroja joko hieroo koko kehosi päästä varpaisiin tai keskittyy toiveidesi mukaisesti lievittämään jotakin tiettyä vaivaa, kuten esimerkiksi alaraajojen turvotusta tai alaselkäkipuja. 

Milloin raskaushierontaan voi mennä?

Raskaushieronnassa on turvallista käydä läpi odotusajan ja vielä sen jälkeenkin. Kynnys raskaushieronnassa käymiselle on hyvä pitää matalana, sillä hyvinvoivana ja rentoutuneena olet paras mahdollinen vanhempi vauvallesi!
Lähialueesi raskaushierontaan erikoistuneet ja niitä tarjoavat hierojat löydät huojentavan helposti Timmasta!

Lyhyesti

Raskaushieronta, raskausajan hieronta tai äitiyshieronta

Hinta: Alkaen noin 50 euroa Hoidon kesto: Tyypillisesti 45–90 minuuttia Pysyvyys: Raskaushieronnan tarjoaman avun kesto on yksilöllistä ja hieronnassa suositellaan käytäväksi tarpeen ja omien tuntemusten mukaisesti Kenelle: Odottaville tai vastikään synnyttäneille Huomioi: Raskaushieronnasta voidaan käyttää myös termejä raskausajan hieronta tai äitiyshieronta

Saattaisit pitää myös näistä: